Eli kuten otsikko kertoo, elämä on taas aivan mukavaa. Olen siis vihdoinkin tervehtynyt, ja on tosi mukavaa kun voi tehdä kaikkea ilman että koko ajan pitää miettiä mihin voimat riittää. Yllättävän mukavaa on esimerkiksi kävellä ihan vaan pitkin katuja ja katsella ympärilleen, eikä sitä niin terveenä tule miettineeksi ettei aina voisikaan tehdä niin. Niin klisee kuin se onkin, terveys taitaa olla semmoinen juttu jota ei osaa tarpeeksi arvostaa ennenkun sen menettää.

Sunnuntaina oltiin muitten harjoittelijatyttöjen kanssa risteilyllä Spree-joella. Oli kyllä oikeasti aika ihana kokemus, oli 25 astetta lämmintä, pilvetön taivas, laiva ja valkoviiniä lasissa. Se oli niitä asioita, joita on kiva miettiä sitten kun palaa kotiin ja räntää sataa suoraan päin naamaa. Muutenkin täällä on ollut melkein kuin kesä, tai ainakin kuin Suomen kesä. Aurinko on paistanut ja on ollut lämmintä, jopa niin että minun kaltaiseni vilukissa on oikeasti viihtynyt. Ulkomailla olemisessa on puolensa, vaikka tässä nyt ei niin kamalan etelässä ollakaan.

Töitäkin on jopa tehty, suuri osa kylläkin aivan omaehtoisesti. Toisinaan on semmoinen olo, että kun kaiken tämän tarmon saisi jotenkin vietyä kotiin, niin olisipa sielläkin sitten siistiä välillä. Yllätin nimittäin itseni täydellisesti pesemällä harkkapaikan saunan ja sen jälkeen järjestelemällä kaapin, ja jopa nauttimalla siitä. Olenkin tullut siihen lopputulokseen, että siivoaminenkin on ihan hauskaa, jos on hyvää seuraa, ja ennenkaikkea jos sitä ei ole pakko tehdä. Kotona useimmiten on pakko, ehkä se juuri siksi ei olekaan ollenkaan hauskaa..

Tänään tehtiin ihan oman alankin hommia, kun oli Suomi-koulun aloitussiunaus. Oli mukavaa, lapset maalasivat kädenjälkiään paperille ja näyttivät nauttivan. Pienten ryhmässäkin kaikki kolmevuotiaat saivat laitettua oman jälkensä ryhmän paperiin, ja oli jotenkin liikuttavaa nähdä suloisessa sekasotkussa kaikkien pikkuiset kädenkuvat. Koulussa tilaisuuden jälkeen oli aikamoista tohinaa, mutta silti lapset olivat kyllä hellyttäviä. Jotenkin tekee aina vaikutuksen se lasten avoimuus ja vilpittömyys, ihan mutkattomasti voi istua vähän vieraammankin syliin lukemaan kirjaa. Hauskoja tapauksia siellä kyllä on, kuten esimerkiksi pienen pieni poika joka kovasti halusi koko ajan soittaa flyygeliä. Tuleva pianisti varmaan..

Tämmöistä tällä kertaa. Huomenna mennään ehkä käymään Checkpoint Charlie-museossa, ja tytöt tulevat tekemään tupatarkastusta. Mukava päivä siis tiedossa, ja perjantaina pääsee saunaan! Sitä kovasti odotellessa..

 R