Heipä hei taas!

Elossa ollaan täällä edelleen, olen pahoillani kun on tullut kirjoiteltua niin harvoin. Nyt lähiaikoina oli tosin hyvä syy, sillä ihanaiset vanhempani olivat täällä käymässä. Oli tosi mukavaa viettää aikaa yhdessä (kiitos vaan vielä jos tätä lueskelette joskus), ja tuli taas kerättyä uusia elämyksiä ja kokemuksia tästäkin kaupungista. Nyt on käyty esimerkiksi Pergamon-museossa, joka oli kyllä vaikuttava. Siellä oli siis kaikenmoisia portteja ja veistoksia ajalta ennen ajanlaskun alkua, aika hienoja. Ehkä suurimman vaikutuksen tekivät kuitenkin joissain porteissa olleet värit, sillä ne olivat aivan kirkkaita huolimatta siitä, ettei niitä ollut restauroitu. Aikamoisia värejä ovat aikoinaan käyttäneet..

Äitin kanssa käytiin myös shoppailemassa, mikä tietysti on aina mukavaa. Käytiin myös kiertoajelulla, joka oli myös kivaa (pääsin ihan ensimmäistä kertaa myös kaksikerroksisen bussin kyytiin, se oli huikeaa se), paitsi sitten, kun päätimme jäädä pois bussista ennen kierroksen loppua. Voin vaikka vannoa, että sillon, kun vielä istuttiin bussissa, aurinko paistoi ihan täydellä terällä. Sitten astuimme ulos bussista, ja taivas aukesi sillä sekunnilla. Näin jälkikäteen ajateltuna tilanne oli aivan koominen, koska sillä siunaaman hetkellä kun päästiin jalkakäytävälle, alkoi sataa rakeita ja vettä, tuulla niin että sateenvarjo meinasi koko ajan karata, ja ukkonen alkoi jyrähdellä. Ja tietenkin tämä kaikki kesti tasan niin kauan, että päästiin kahvilaan. Ei silloin sitten enää satanut...

Töitä on tehty melkein hävettävän vähän tässä lähiaikoina. Keskiviikkona oltiin taas Suomikoulussa, se oli kivaa kuten aina. Eilen oltiin harjoittelijaporukalla taas siellä Laib und Seele-jutussa, joka on siis ruokajakelua. Enimmäkseen turkkilaiset kauppiaat lahjoittavat sinne ruokatavaroita, jotka varmaan muuten menisivät hukkaan. Ruokajakelu toimii vähän samalla tavalla, kun esimerkiksi Pelastusarmeijan vastaava Suomessa. Suurin ero on kenties siinä, että täällä ruuasta suuri osa on tuoretta, salaattia, hedelmiä ja vihanneksia. Suomessa käsittääkseni jaellaan yleensä lähinnä kuivamuonaa, purkkiruokaa ja vastaavaa. Mielestäni on kyllä ihan huippu juttu, että tarjotaan mahdollisuus syödä monipuolista ruokaa, vaikka tulot eivät siihen muuten riittäisikään. Tykkään kamalasti muutenkin olla siellä Laib und Seelessä, siellä tuntee tekevänsä jotain, millä oikeasti on väliä. On jotenkin liikuttavaa, miten tyytyväisiksi ihmisen voi tehdä antamalla tälle ylimääräisen paketin viinirypäleitä..

Eiköhän tässä ollut riittävästi tälle päivälle. Illalla mennään konserttiin kuuntelemaan Kai Chydeniusta, jos saan lipun vielä. Olisi kyllä hauskaa, musiikki olisi varmasti aika hienoa, ja olisi kiva tehdä tyttöjen kanssa jotain erityistä välillä. Huomenna tulee Marko, mikä on ihana asia. Tätä on odotettu..enkä lupaa ensi viikon aikana kirjoittaa tänne mitään. Vietän vähän aikaa ihan vaan todellisessa todellisuudessa :)

R